Home » Blog » Hoe kan je nieuwe klanten werven door koud te bellen?

Hoe kan je nieuwe klanten werven door koud te bellen?

okt 2, 2023 | Cold calling

Het werven van potentiële klanten is een noodzakelijk onderdeel van de groei van een bedrijf. Koud bellen wordt al tientallen jaren gebruikt als een manier voor bedrijven om potentiële klanten te bereiken en hun boodschap aan hen over te brengen. Hoewel cold calling enige moeite kost en misschien niet de meest populaire marketingmethode is, kan het een succesvolle manier zijn om nieuwe klanten te werven als het goed wordt gedaan. In deze blogpost bekijken we hoe koud bellen jouw bedrijf kan helpen bij het werven, en de best practices waarmee je rekening moet houden bij het plaatsen van cold calls. Van het scriptproces tot het begrijpen van de nuances van het klanttraject en de technologie die koud bellen gemakkelijker kan maken, deze blogpost biedt een uitgebreide gids om de ins en outs van koud bellen te begrijpen en hoe het je kan helpen bij de koude acquisitie voor jouw bedrijf.

1. Identificeer de doelgroep van je nieuwe klanten

Een van de belangrijkste stappen als het gaat om koud bellen, is het identificeren van jouw doelgroep. Als je weet wie je probeert te bereiken, kan je een effectievere strategie voor koud bellen ontwikkelen. Je moet identificeren wie jouw potentiële klanten zijn, wat hun behoeften zijn en wat hen aanspreekt. Als je jouw doelgroep kent, kan je ook effectievere berichten opstellen die hun aandacht trekken. Bovendien kan je deze informatie gebruiken om jouw cold calls beter te targeten en het slagingspercentage van jouw inspanningen te vergroten.

2. Ontwikkel een cold calling script

De tweede stap in bij de acquisitie van potentiële klanten door koud bellen is het ontwikkelen van een script. Dit script moet een inleiding bevatten, de belangrijkste punten die je wilt maken en een optionele afsluiting. Zorg ervoor dat je jouw script oefent voordat je belt. Je wilt er zeker van zijn dat je zelfverzekerd overkomt en weet wat je moet zeggen. Zorg er bovendien voor dat je vertrouwd bent met het script, zodat het niet ingestudeerd klinkt. Zorg ervoor dat je taal gebruikt die aansluit bij de wensen en behoeften van de klant, en houd het gesprek gericht op hoe jouw product hen kan helpen.

3. Bereid je voor op mogelijke bezwaren van leads

Wanneer je potentiële klanten ongevraagd belt, is het belangrijk om voorbereid te zijn op mogelijke bezwaren die zij kunnen hebben. Een manier om dit te doen, is door te anticiperen op eventuele bezwaren en van tevoren met oplossingen te komen. Als een klant zich bijvoorbeeld zorgen maakt over de prijs, zorg dan voor een lijst met kortingen en betalingsplannen die mogelijk voor hem beschikbaar zijn. Zorg er bovendien voor dat je een duidelijk idee heeft van de waarde die de klant zal ontvangen als hij koopt. Je moet ook goed thuis zijn in de kenmerken en voordelen van jouw product en deze in detail kunnen uitleggen. Zorg er ten slotte voor dat je duidelijke en beknopte antwoorden geeft op eventuele vragen van de klant.

4. Gebruik technologie voor succes tijdens het werven

Als je jouw kansen op succes bij koud bellen wilt vergroten, kan je overwegen om gebruik te maken van technologie. Een optie is om een kiessysteem te gebruiken om het proces te automatiseren, waardoor het gemakkelijker wordt om contact te maken met potentiële klanten en meer oproepen te doen in minder tijd. Bovendien kan je CRM-software (Customer Relationship Management) gebruiken om informatie op te slaan over de mensen met wie je contact opneemt, zoals hun contactgegevens, de gesprekken die je hebt gevoerd en de producten waarin ze geïnteresseerd zijn. om jouw interacties op te volgen en bij te houden.

5. Follow-up en volg resultaten van potentiële klanten

Nadat je een cold call hebt voltooid, is het belangrijk dat je niet de opvolging van de de klant of prospect vergeet. Door ervoor te zorgen dat je opvolgt, vergroot je jouw kansen om een klant te bereiken. Je moet bij hen inchecken en vragen hoe het gaat. Vraag of ze vragen hebben of hulp nodig hebben. Bied aan om eventuele vragen te beantwoorden of aanvullende informatie te verstrekken. Je kan ze ook vragen of ze geïnteresseerd zijn om zich aan te melden voor jouw product of dienst. Na het gesprek is het belangrijk om de resultaten bij te houden. Houd een spreadsheet of database bij van de contactpersonen waarmee je contact hebt opgenomen, de antwoorden die je heeft gekregen en eventuele vervolgacties die je heeft ondernomen. Je kan deze gegevens gebruiken om een totaalbeeld te vormen van jouw slagingspercentage en jouw koud bellen-strategie hierop aan te passen.

Al met al is koud bellen een geweldige manier van telefonische acquisitie. Hoewel het tijd en moeite kan kosten om de vaardigheden, het doorzettingsvermogen en het vertrouwen op te bouwen die nodig zijn voor koud bellen, kan het een effectieve en succesvolle verkoopervaring opleveren. Als het goed wordt gedaan, kan koud bellen een geweldige bron zijn van potentiële klanten, leads, prospects, sales en winst. Wees dus niet bang om koud bellen te proberen om klanten te bereiken en prospects te genereren – het kan een zeer lonende ervaring zijn.

Meer interessante artikelen

Fase 1: Opportunity

Bepaal doelgroep en hulpvraag.

Salescaptain

Haal meer uit jezelf en jouw salesteam

Salesbuitendienst

Groei en realiseer sneller resultaten

Salesbinnendienst

Ontwikkel en lever een bijdrage aan succes

Fase 2: Challenge

Bepaal het echte probleem.

Nieuwe klanten

Werven van potentiēle klanten op een andere manier

Bestaande klanten

Actiever klanten behouden en uitbouwen

Leidinggeven

Duurzaam leidinggeven aan jouw salesteam(s)

Fase 3: Execute

Bepaal welke oplossing je inzet.

Salescoaching

Van praktijk naar vaardigheden en gedrag

Salesprogramma’s

Duurzaam commercieel leiderschap

Salesconsultancy

(Her)inrichten salesproces of salesmanagement

Voor werkgevers

Weving & selectie

De juiste salesprofessionals vinden die aansluiten bij jouw klanten

Executive search

De juiste salescaptains vinden die de opdracht kunnen uitvoeren

Sales Legends methode

Initiutief en authentieke recruitment voor alle salesvacatures

Voor kandidaten

Werkwijze

Wij pushen niet en nemen de tijd. Zo ontstaat de gevoelsmatch

Salestips

Sales is een vak. Blijf op de hoogte van de laatste salestips.

Vacatures

Luister en kijk naar onze salesvacatures die je verder brengen.