Home » Blog » Hoe kan je meer klanten werven via LinkedIn?

Hoe kan je meer klanten werven via LinkedIn?

okt 2, 2023 | LinkedIn

Voor veel accountmanagers kan LinkedIn een geweldige bron van nieuwe leads en klanten zijn. Het is een krachtig platform met meer dan 600 miljoen gebruikers dat je volop mogelijkheden biedt om connecties te maken en gesprekken te beginnen met prospects die geïnteresseerd zijn in jouw product of dienst. Maar hoe maak je van deze leads betalende klanten? Hier zijn enkele tips over hoe je via LinkedIn klanten krijgt.

Begrijp je publiek en maak een LinkedIn profiel

De eerste stap om LinkedIn te gebruiken om klanten te werven is je doelpubliek te begrijpen. Wat zijn hun interesses? Met welk soort inhoud gaan ze om? Wie zijn hun beïnvloeders? Door de tijd te nemen om je publiek beter te leren kennen, kan je inhoud creëren die bij hen aanslaat en hen aantrekt. 

Zodra je een beter inzicht hebt in je doelgroep, is de volgende stap het creëren van een LinkedIn-profiel en bedrijfspagina dat jouw merk en doelstellingen nauwkeurig weerspiegelen. Zorg ervoor dat je relevante trefwoorden en zinnen in je profiel opneemt, zodat potentiële klanten je gemakkelijk kunnen vinden.

Maak vervolgens inhoud die je doelgroep zal aanspreken. Deel artikelen, video’s, blogberichten, afbeeldingen of andere inhoud die waarde toevoegt voor hen. Ga ook in op hun berichten en commentaren om relaties op te bouwen.

Gebruik ten slotte LinkedIn Ads om je inhoud te promoten en meer mensen op een doeltreffende manier te bereiken. Als je een advertentiecampagne op LinkedIn maakt, zorg er dan voor dat je gerichte zoekwoorden, demografische gegevens, interesses en locaties gebruikt om ervoor te zorgen dat de juiste mensen de campagne te zien krijgen.

Wees actief en betrokken bij het werven via LinkedIn

De eerste stap is een actieve aanwezigheid op LinkedIn. Je wilt een profiel maken dat weergeeft wie je bent als professional, zoals een opsomming van al je werkervaring, vaardigheden en prestaties. Je wilt ook lid worden van groepen die te maken hebben met je bedrijfstak en deelnemen aan gesprekken waarin je nuttige adviezen en inzichten kan geven. Dit zal helpen geloofwaardigheid en vertrouwen op te bouwen bij mogelijke klanten die misschien op zoek zijn naar iemand zoals jij. Vergeet bovendien niet om te netwerken met andere experts in je vakgebied – dit is een gemakkelijke manier om je netwerk uit te breiden en kan later tot meer zakelijke kansen leiden.

Doe mee aan groepsdiscussies en voer verkoopgesprekken

Een andere goede manier om nieuwe klanten te werven op LinkedIn is door deel te nemen aan groepsdiscussies over jouw industrie of niche onderwerpen. Groepen zijn een geweldige plek om mogelijke klanten te vinden die al bezig zijn met gesprekken over onderwerpen die verband houden met wat jij te bieden hebt. Door deel te nemen aan gesprekken en waardevolle inzichten of adviezen te geven, wordt het voor potentiële klanten gemakkelijker om jouw expertise op dat gebied te herkennen en op te merken wanneer ze een kans van jou krijgen. 

Nog een manier om nieuwe klanten te werven op LinkedIn is door rechtstreeks contact op te nemen. Gebruik de zoekfunctie van het platform om potentiële klanten in je sector te vinden en stuur hen gepersonaliseerde berichten over waarom je diensten voordelig voor hen kunnen zijn. Daarnaast kan je LinkedIn Ads gebruiken om je boodschap bij een groter publiek bekend te maken. Je kan advertenties richten op specifieke groepen mensen op basis van hun functietitel, interesses of andere criteria.

Ten slotte kan je LinkedIn’s content sharing functie gebruiken om blog posts of andere educatieve bronnen te delen die relevant zijn voor jouw doelgroep. Door waarde toe te voegen via nuttige inhoud, kan je jezelf neerzetten als een expert in het veld en het voor potentiële klanten gemakkelijker maken om je diensten te vertrouwen.

Laat je netwerk groeien en maak connections

Als je eenmaal een actieve aanwezigheid op LinkedIn hebt opgebouwd, is het tijd om je netwerk te laten groeien door contact te leggen met mensen die geïnteresseerd zijn in wat jij te bieden hebt. Gebruik hiervoor de zoekfunctie op het platform zelf of gebruik gespecialiseerde tools zoals Sales Navigator die kunnen helpen bij het identificeren van nieuwe leads op basis van criteria zoals functietitel, bedrijfsgrootte, locatie enz. Als je eenmaal leads hebt gevonden die aan je criteria voldoen, neem dan contact op en stel jezelf voor terwijl je uitlegt hoe je hen kan helpen hun doelen te bereiken. De sleutel hier is niet alleen het vinden van potentiële klanten, maar ook het op een zinvolle manier met hen in contact komen, zodat ze begrijpen waarom ze met jou zouden moeten werken in plaats van met iemand anders.

Investeer in betaalde advertenties 

Voor degenen die er het budget voor hebben, kunnen betaalde advertenties een effectieve manier zijn om meer Linkedin nieuwe klanten voor hun bedrijf te genereren. Je kan je richten op specifieke doelgroepen op basis van criteria als functietitel of interesses; promoties houden; of zelfs degenen retargeten die je website al eerder hebben bezocht, zodat ze op de hoogte zijn van nieuwe aanbiedingen of producten van je bedrijf. Welke benadering je ook kiest, zorg ervoor dat de advertenties relevant en aantrekkelijk zijn, zodat gebruikers eerder geneigd zijn door te klikken en later betalende klanten worden.

Het genereren van Linkedin nieuwe klanten gebeurt niet van de ene op de andere dag, maar vereist hard werk en toewijding van accountmanagers die bereid zijn om de inspanning te leveren die nodig is voor succes. Begin met het opbouwen van een actieve aanwezigheid op LinkedIn door lid te worden van groepen die verband houden met je bedrijfstak en deel te nemen aan gesprekken – dit zal helpen om geloofwaardigheid op te bouwen, wat essentieel is om later leads om te zetten in betalende klanten. Laat vervolgens je netwerk groeien door je te richten op potentiële leads met behulp van zoekfuncties of gespecialiseerde tools zoals Sales Navigator; gebruik tenslotte betaalde advertenties als het budget het toelaat – dit kan helpen om meer aandacht te trekken van gebruikers die anders misschien niet op de hoogte waren van je bedrijf! Met deze tips zouden accountmanagers zich nu moeten kunnen voorbereiden op succes bij het werven van nieuwe Linkedin klanten!

Meer interessante artikelen

Fase 1: Opportunity

Bepaal doelgroep en hulpvraag.

Salescaptain

Haal meer uit jezelf en jouw salesteam

Salesbuitendienst

Groei en realiseer sneller resultaten

Salesbinnendienst

Ontwikkel en lever een bijdrage aan succes

Fase 2: Challenge

Bepaal het echte probleem.

Nieuwe klanten

Werven van potentiēle klanten op een andere manier

Bestaande klanten

Actiever klanten behouden en uitbouwen

Leidinggeven

Duurzaam leidinggeven aan jouw salesteam(s)

Fase 3: Execute

Bepaal welke oplossing je inzet.

Salescoaching

Van praktijk naar vaardigheden en gedrag

Salesprogramma’s

Duurzaam commercieel leiderschap

Salesconsultancy

(Her)inrichten salesproces of salesmanagement

Voor werkgevers

Weving & selectie

De juiste salesprofessionals vinden die aansluiten bij jouw klanten

Executive search

De juiste salescaptains vinden die de opdracht kunnen uitvoeren

Sales Legends methode

Initiutief en authentieke recruitment voor alle salesvacatures

Voor kandidaten

Werkwijze

Wij pushen niet en nemen de tijd. Zo ontstaat de gevoelsmatch

Salestips

Sales is een vak. Blijf op de hoogte van de laatste salestips.

Vacatures

Luister en kijk naar onze salesvacatures die je verder brengen.