Home » Blog » Hoe kan een verkoper zich vooraf verbinden met een nieuwe klant

Hoe kan een verkoper zich vooraf verbinden met een nieuwe klant

okt 2, 2023 | Verbinding maken

Het succes van elk bedrijf hangt af van hun vermogen om klanten aan te trekken en te behouden. Als verkoper is het jouw taak om in contact te komen met leads, vertrouwen op te bouwen en een overtuigend voorstel te presenteren waar beide partijen baat bij hebben. Verbinding maken met een nieuwe klant kan een moeilijke taak zijn, vooral als ze niet bekend zijn met jouw bedrijf. Door de juiste (marketing)tactieken te gebruiken en de juiste middelen in te zetten, kan je echter een succesvolle verbinding met een nieuwe klant tot stand brengen, waardoor je een verkooppraatje kan maken met een grotere kans op succes. In deze blogpost bekijken we hoe je een nieuwe klant kan benaderen en een band kan creëren die uiteindelijk zal leiden tot een succesvol verkoopgesprek. We bespreken het belang van een goed begrip van de klantbehoeften en de best practices voor het ontwikkelen van een zinvolle verbinding. We zullen ook de verschillende tools onderzoeken die kunnen worden gebruikt om verkopers een voorsprong te geven bij het leggen van contacten met een lead.

1. Onderzoek potentiële klanten

De eerste stap om in contact te komen met een prospect voor een verkoopgesprek is om wat onderzoek te doen. Je moet de tijd nemen om de klantbehoeften te begrijpen en te begrijpen wat hij zoekt in het product of de dienst. Onderzoek naar leads kan bestaan uit het verzamelen van marktonderzoek, het zoeken naar klantrecensies en zelfs het bereiken van andere professionals die in het verleden met de prospect hebben gewerkt. Door dit onderzoek te doen, kan je de verwachtingen van de leads begrijpen, je verkooppraatje daarop afstemmen en zo uiteindelijk je sales en zo de omzet verhogen.

2. Maak een gepersonaliseerde introductie voor het verkoopgesprek

Het personaliseren van jouw introductie is een geweldige manier om in contact te komen met een nieuwe klant voor jouw verkooppraatje. Dit kan worden gedaan door een inleiding te maken met de naam van de lead, een korte beschrijving van het product of de dienst die je aanbiedt en welk voordeel het hen zal opleveren. Dit laat de lead zien dat je de tijd hebt genomen om over zijn behoeften na te denken en dat je geïnteresseerd bent in het vinden van een oplossing voor zijn probleem. Het zal hen ook een gevoel van respect en waardering geven, aangezien je de tijd neemt om ervoor te zorgen dat jouw gesprek speciaal op hen is afgestemd.

3. Stel vragen om de behoeften van de klant te begrijpen

Vragen stellen is een belangrijk onderdeel van het verbinden met een nieuwe klant. Het helpt je hun behoeften en wensen te begrijpen en stelt je in staat om het verkooppraatje effectief af te stemmen op de individuele klantbehoeften van je leads. Het stelt je ook in staat om vertrouwen op te bouwen en een relatie met de prospect op te bouwen. Enkele vragen die gesteld kunnen worden zijn: Wat voor type product zoek je? Wat is je budget? Welke eigenschappen zijn voor jou het belangrijkst? Wat vind je leuk en niet leuk aan vergelijkbare producten? Door doordachte, gerichte vragen te stellen, kan je de voorkeuren en klantbehoeften beter begrijpen.

4. Leg de voordelen duidelijk uit

Verkoopprofessionals kunnen in contact komen met nieuwe klanten door de voordelen van het product die ze aanbieden duidelijk te communiceren. Om ervoor te zorgen dat de leads de waarde van het product begrijpen, moet je een gedetailleerde uitleg geven over hoe het product de klant ten goede zal komen, zoals het bieden van gemak, het verhogen van de productiviteit of het bieden van kostenbesparingen. Het is belangrijk dat je op de hoogte is van de specifieke klantbehoeften en de voordelen daarop afstemt. Wanneer de klant duidelijk kan zien hoe het product hun leven kan verbeteren en hun probleem kan oplossen, zal de kans groter zijn dat ze een aankoop doen.

5. Bepaal een tijdlijn voor de follow-up

Zodra je een potentiële nieuwe klant heeft geïdentificeerd en zijn product heeft gepitcht, is het belangrijk om een tijdlijn vast te stellen voor de follow-up. Snel zijn en reageren op de vragen en verzoeken van een nieuwe klant is de sleutel tot het opbouwen van een relatie, dus het is belangrijk om de communicatie open te houden door een tijdlijn voor follow-up op te stellen. Het opzetten van een wekelijkse oproep om te checken of de klant vragen heeft of ondersteuning nodig heeft met het product, kan bijvoorbeeld een goede manier zijn om contact te houden. Bovendien kan het tijdig verzenden van e-mails of berichten naar de klant een geweldige manier zijn om verbonden te blijven en de relatie te koesteren.

Concluderend, het verbinden met een nieuwe klant voor een verkooppraatje vereist dat je een uitgebreid begrip heeft van de achtergrond, voorkeuren en branche van de klant. Door de tijd te nemen om het verleden en het heden van de klant te onderzoeken, kan je een effectieve pitch opstellen en een zinvolle band met de klant opbouwen die kan leiden tot een succesvolle zakelijke relatie.

Meta

Meer interessante artikelen

Fase 1: Opportunity

Bepaal doelgroep en hulpvraag.

Salescaptain

Haal meer uit jezelf en jouw salesteam

Salesbuitendienst

Groei en realiseer sneller resultaten

Salesbinnendienst

Ontwikkel en lever een bijdrage aan succes

Fase 2: Challenge

Bepaal het echte probleem.

Nieuwe klanten

Werven van potentiēle klanten op een andere manier

Bestaande klanten

Actiever klanten behouden en uitbouwen

Leidinggeven

Duurzaam leidinggeven aan jouw salesteam(s)

Fase 3: Execute

Bepaal welke oplossing je inzet.

Salescoaching

Van praktijk naar vaardigheden en gedrag

Salesprogramma’s

Duurzaam commercieel leiderschap

Salesconsultancy

(Her)inrichten salesproces of salesmanagement

Voor werkgevers

Weving & selectie

De juiste salesprofessionals vinden die aansluiten bij jouw klanten

Executive search

De juiste salescaptains vinden die de opdracht kunnen uitvoeren

Sales Legends methode

Initiutief en authentieke recruitment voor alle salesvacatures

Voor kandidaten

Werkwijze

Wij pushen niet en nemen de tijd. Zo ontstaat de gevoelsmatch

Salestips

Sales is een vak. Blijf op de hoogte van de laatste salestips.

Vacatures

Luister en kijk naar onze salesvacatures die je verder brengen.