Home » Wie we zijn

Wie we zijn

Sales Legends® in het kort

Bij Sales Legends is ons doel om mkb-bedrijven en hun salesteams uit te dagen om meer uit hun sales en salesmanagement te halen. We begrijpen dat verandering moeilijk kan zijn, maar we geloven dat vooruitgang binnen handbereik ligt. Door gewone mensen te inspireren en te motiveren om buitengewone dingen te doen, creëren we een omgeving waarin groei en succes niet alleen mogelijk zijn, maar ook tastbaar worden. Wij dagen jou om jouw potentieel te maximaliseren, met een focus op het ontwikkelen van strategische tot en met operationele zaken en het bevorderen van authentieke klant- en werkrelaties die leiden tot duurzame vooruitgang.

Ontmoet Sales Legends

Bas Resink, oprichter van Sales Legends, werkt samen met een klein team van experts om MKB-bedrijven te helpen hun verkoopprestaties te verbeteren. Sinds de oprichting in 2005, begon Sales Legends met salesrecruitment, en in de afgelopen tien jaar is het uitgegroeid tot een toonaangevend bedrijf dat zich richt op het bevorderen van sales en salesmanagement. Met een sterke focus op coaching, salesconsultancy, trainingen en interim salesmanagement, biedt Sales Legends op maat gemaakte oplossingen die bedrijven helpen hun verkoopdoelen te bereiken en te overtreffen.

Onder leiding van Bas Resink heeft Sales Legends talloze MKB-bedrijven geholpen om strategische verkoopprocessen te implementeren en hun teams te versterken. De expertise en passie van Bas en zijn team zorgen voor een hands-on aanpak, waarbij theorie direct wordt toegepast in de praktijk. Dit resulteert in meetbare verbeteringen en duurzame groei. Met een diep begrip van de uitdagingen waarmee MKB-bedrijven worden geconfronteerd, biedt Sales Legends de begeleiding en ondersteuning die nodig is om buitengewone resultaten te behalen.

Onze missie

MKB-bedrijven te begeleiden naar duurzame groei en succes in sales en salesmanagement.

De kracht van Sales Legends
De kracht van Sales Legends ligt in onze ongekende passie voor ontwikkeling in sales en salesmanagement. We staan niet voor de klas, maar passen onze kennis en kunde toe in dagelijkse praktijksituaties, waardoor we direct impact maken. Door het standaardiseren van salesmanagementprocessen zorgen we voor consistentie en meetbare resultaten. Onze aanpak combineert strategische inzichten met hands-on begeleiding, waardoor we jou helpen hun prestaties te optimaliseren. Ben je benieuwd hoe jij vooruit kan gaan? Vraag een gratis adviesgesprek aan met Bas Resink.

“Het besturen van honderd soldaten is net zo eenvoudig als het besturen van een eenheid van tien, mits de juiste richtlijnen duidelijk zijn gecommuniceerd.” – Sun Tsu (boek: The Art of War)

Waar geloven nog meer in? Functioneel verkopen is uit en authentiek verkopen is in. De klant wil het goede gevoel hebben en houden.

Authentiek verkopen in 2023 mag niet meer over het hoofd gezien worden. In de huidige saleswereld willen  klanten goed gevoel hebben bij de verkoper en de aankopen. Goede informatie, juiste advies of oplossing, verbinding maken, aandacht geven etc. zijn sleutelwoorden wat een  klant wil terug zien. Daarom zijn traditionele verkooptechnieken zoals opdringerige verkooppraatjes, push tactieken niet langer effectief.

In plaats daarvan moeten bedrijven een meer authentieke salesbenadering hanteren, waarbij echte relaties met klanten moeten worden opgebouwd, hun behoeften en voorkeuren moeten worden begrepen en gepersonaliseerde oplossingen moeten worden geboden die aan hun unieke eisen voldoen. Authentiek verkopen is meer dan alleen maar iets verkopen; het gaat om het creëren van een positieve klantervaring die vertrouwen, loyaliteit en tevredenheid op de lange termijn bevordert.

Vind je eigen weg in sales

Onze salesbaas van vandaag kan je gedachten lezen. Hij begeleidt al meer dan 15 jaar mkb bedrijven bij de ontwikkeling en groei in sales en salesmanagement. Hij kan de persoon en situatie goed doorgronden en weet steeds opnieuw het juiste support te bieden. Dit is natuurlijk wat een goede recruiter, coach en adviseur doet. Hij heeft meerdere boeken geschreven van Sales Champion en Sales Legend, een boek van 400 pagina’s over professioneel verkopen van A tot Z. Daarnaast is hij eigenaar van Sales Legends, hier is Bas Resink.

Sales Legends  2005 – 2024

Klaar om jouw uitdaging met ons te delen?

Bespreek je wensen met Bas Resink!

Fase 1: Opportunity

Bepaal doelgroep en hulpvraag.

Salesbinnendienst

Ontwikkel en lever een bijdrage aan succes.

Salesbuitendienst

Groei en realiseer sneller resultaten.

Salescaptain

Haal meer uit jezelf en jouw salesteam.

Fase 2: Challenge

Bepaal het echte probleem.

Prospects en klanten

Verbeteren van verkoopvaardigheden.

Mindset en gedrag

Ontwikkelen van eigenschappen en houding.

Leidinggeven

Professioneel leidinggeven aan jou salesteam.

Fase 3: Execute

Bepaal welke oplossing je inzet.

Salescoaching

Van praktijk naar theorie naar praktijk.

Salesconsultancy

(Her)inrichten salesproces en/of salesafdeling.

Salesmanagement

Begeleiden van salesmanagement in de praktijk.

Voor werkgevers

Weving & selectie

De juiste salesprofessionals vinden die aansluiten bij jouw klanten.

Executive search

De juiste salescaptains vinden die de opdracht kunnen uitvoeren

Sales Legends methode

Initiutief en authentieke recruitment voor alle salesvacatures.

Voor kandidaten

Werkwijze

Wij pushen niet en nemen de tijd. Zo ontstaat de gevoelsmatch.

Salestips

Sales is een vak. Blijf op de hoogte van de laatste salestips.

Vacatures

Luister en kijk naar onze salesvacatures die je verder brengen.