Home » The next sales legend podcast

The next sales legend podcast

Meer over sales en salesmanagement

Heb je de ambitie om uit te blinken in de wereld van sales of salesmanagement? Zet dan nu de stap naar uitmuntendheid en ontdek de intrigerende wereld van de verkoop zoals je die nog nooit eerder hebt gezien. Dompel jezelf onder in motiverende anekdotes, verrijkende leermomenten en fascinerende verhalen die rechtstreeks uit de praktijk komen. Elk verhaal biedt unieke inzichten en lessen die je kunnen inspireren en vormen als de volgende sales superster.

De kracht van eerlijk communicatie en aandacht in sales

In deze aflevering duiken we, samen met Josef Stevens van de podcast Salesbazen, in het fascinerende salesverleden van Tony Reinder, een ware LinkedIn mixdown. We bespreken zijn vroege ervaringen bij bedrijven als 06 Software en Misco, waar hij computers en printers verkocht. Tony neemt ons mee terug naar de tijd van telefoonverkoop, headsets en 19 inch CRT-monitoren. Na een korte periode bij een ander bedrijf te hebben gewerkt, belandde Tony bij Dell, waar hij maar liefst 11 jaar doorbracht. Hij deelt inzichten in zijn groeicurve bij Dell en de belangrijkste lessen die hij heeft geleerd. Tony benadrukt ook het belang van klantgerichtheid en eerlijke communicatie, zelfs in moeilijke tijden. Dus als je nieuwsgierig bent naar de salesavonturen van Tony Reinder en wilt weten hoe hij zijn weg naar succes heeft gevonden, blijf dan luisteren naar deze inspirerende aflevering van the next sales legend podcast!

Hoe luisteren en aandacht de sleutels zijn tot behouden van klanten

Vandaag hebben we een interessant gesprek met Mohib Khallouki van VodafoneZiggo over hoe je een klant die in de problemen zit, weer kunt omvormen tot een waardevolle klant. In deze aflevering delen we praktische tips en inzichten over het opbouwen van vertrouwen, het luisteren naar de behoeften van de klant en het bieden van snelle oplossingen. Mohib deelt zijn ervaringen als accountmanager bij Vodafone en laat zien hoe hij een klant die geen vertrouwen had in het bedrijf, heeft kunnen overtuigen en helpen. Blijf luisteren voor waardevolle inzichten uit de saleswereld en ontdek hoe jij de next sales legende kan worden!

Elke minuut mij twee minuten energie

In deze aflevering hebben we een speciale gast: Martijn Koopman, de commercieel directeur van voorbalclub SC  Heerenveen. Martin neemt ons mee op zijn carrièrepad, van zijn tijd in de sportmarketing tot zijn rol bij dit voetbalbedrijf. Hij deelt zijn ervaringen en inzichten over leiding geven, het vinden van geluk in je werk en omgaan met de druk en de verwachtingen die komen kijken bij werken in de voetbalwereld. Hij vertelt ons hoe hij elke minuut die hij in zijn werk steekt, twee minuten energie terugkrijgt, en hoe deze mindset hem heeft geholpen in zijn carrière. Dus als je interesse hebt in sales, leiderschap en de wereld van voetbal, dan is dit de aflevering voor jou. Laten we luisteren naar het verhaal van Martin Koopman, een ware sales legende.

Meer luisteren over sales en salesmanagement? Ga dan the next sales legends podcast en luister op Spotify.

Klaar om jouw uitdaging met ons te delen?

Bespreek je wensen met één van onze salescoaches!

Fase 1: Opportunity

Bepaal doelgroep en hulpvraag.

Salescaptain

Haal meer uit jezelf en jouw salesteam

Salesbuitendienst

Groei en realiseer sneller resultaten

Salesbinnendienst

Ontwikkel en lever een bijdrage aan succes

Fase 2: Challenge

Bepaal het echte probleem.

Nieuwe klanten

Werven van potentiēle klanten op een andere manier

Bestaande klanten

Actiever klanten behouden en uitbouwen

Leidinggeven

Duurzaam leidinggeven aan jouw salesteam(s)

Fase 3: Execute

Bepaal welke oplossing je inzet.

Salescoaching

Van praktijk naar vaardigheden en gedrag

Salesprogramma’s

Duurzaam commercieel leiderschap

Salesconsultancy

(Her)inrichten salesproces of salesmanagement

Voor werkgevers

Weving & selectie

De juiste salesprofessionals vinden die aansluiten bij jouw klanten

Executive search

De juiste salescaptains vinden die de opdracht kunnen uitvoeren

Sales Legends methode

Initiutief en authentieke recruitment voor alle salesvacatures

Voor kandidaten

Werkwijze

Wij pushen niet en nemen de tijd. Zo ontstaat de gevoelsmatch

Salestips

Sales is een vak. Blijf op de hoogte van de laatste salestips.

Vacatures

Luister en kijk naar onze salesvacatures die je verder brengen.