Home » Recruitment » Executive search

Executive search

De opvolger van Bart

Het is vrijdagavond en je bent thuisgekomen. Je bent moe van een drukke week als HR-manager. Je ploft met een goed glas wijn op de bank. En opeens word je gebeld. Je kijkt wat verschrikt naar je mobiel. “Hallo, met Margriet”, zeg je. “Hallo Margriet, met Klaas. Ik zal maar gelijk met de deur in huis vallen. Ik heb vanmiddag Bart ontslagen. Hij was echt niet in staat om de salesafdeling te leiden. Ik heb hem meerdere kansen gegeven, maar hij maakte er een potje van. Ken jij nog een goed executive search bureau?”

Laat je uitdagen door een ervaren sales recruiter.

Het securen van een hooggekwalificeerde salesmanager of commercieel directeur is cruciaal.

Deze sleutelposities zijn de drijfveren voor het behouden en versterken van omzet, marge en marktpositie. Je hebt een salesprofessional nodig die volledig resonant is met jouw salesstrategie, -tactiek en -operatie. Een samenwerking met een executive salesrecruiter die deze nuances tot in de kern begrijpt en die de specifieke context van jouw situatie aanvoelt is hierbij onmisbaar. Je hebt een adviseur nodig die niet enkel begrijpt wat je bedrijf nodig heeft, maar die ook in staat is om je intensief bij het proces te betrekken, je uit te dagen waar nodig, en om proactief strategische inzichten aan te bieden. 

Top posities
Uitsluitend gericht op salesmanagement en commercieel directie posities.
Vertaalslag

Bewezen ervaring in vertaalslag maken van salesstrategie, -tactiek en -operatie naar het actueel en gekwalificeerd functieprofiel

Bewezen ervaring
Bewezen ervaring het adviseren en verbeteren van salesorganisaties
Groot netwerk

Groot netwerken van salescaptain in diverse branches zoals ict, media, industrei/techniek, duurzaam, logistiek en zakelijke dientverlening

Sparringspartner
Gespreks- en sparringspartner op commercieel directie niveau
Niveau
Executive search recruitment van een hoog niveau

Executive search

Sales Legends staat al jarenlang vooraan in het ondersteunen van salesmanagers, commercieel directeuren en ondernemers bij het (her)inrichten van hun salesmanagement. We zijn trots op onze diepgaande kennis en ervaring en kunnen met vertrouwen zeggen dat we de unieke behoeften en uitdagingen van onze klanten echt begrijpen.

We hebben ons gepositioneerd als dé specialist in executive search voor het werven en selecteren van kandidaten voor commerciële managementposities. We gaan verder dan de oppervlakte, we maken een diepgaande vertaalslag naar een match die perfect aansluit bij de mens, het proces en het beleid binnen jouw (sales)organisatie. Onze benadering van recruitment is projectmatig en wordt gekenmerkt door zorgvuldigheid en aandacht voor elk detail, van het eerste contact tot de succesvolle plaatsing van kandidaten. Onze expertise en toewijding zorgen ervoor dat we niet alleen voldoen aan de verwachtingen van onze klanten, maar deze keer op keer overtreffen. 

Executive search plan

Het executive search recruitment plan omvat een uitgebreide strategie waarin gedetailleerde processen en methodieken zijn uiteengezet om hooggekwalificeerde kandidaten voor leidinggevende en gespecialiseerde rollen te identificeren, aan te trekken, te beoordelen en te werven. Dit plan legt de nadruk op marktonderzoek, diepgaande beoordelingen, nauwe samenwerking met de opdrachtgever, en een gerichte benadering om ervoor te zorgen dat kandidaten niet alleen over de vereiste vaardigheden en ervaring beschikken, maar ook goed passen binnen de cultuur en waarden van de organisatie.

Salesscan

Een volledige salesorganisatiescan. Van operatie tot strategie en van opdracht tot wervend multimediaal functieprofiel.

Wervingsplan

Een executive searchplan dat bestaat uit doelgroep selectie, de boodschap, zoekopdracht, bronnen en online campagne.

Sourcing

De eerste lijntjes uitzetten in ons eigen netwerk en dit netwerk van het netwerk induiken, social media inzetten en eerste verkennende gesprekken voeren.

Selectie

Kandidaten wordt eerst telefonisch gescreend en bij een gevoelsmatch worden ze aan de tand gevoeld in een persoonlijk gesprek. Een uitvoerige selectie.

Voortgang

Je hoort regelmatig van ons en bespreken de eerste potentiële kandidaten met elkaar en stellen uiteindelijk de top 3 kandidaten aan je voor.

Support

Wij kunnen de nieuwe commercieel directeur of salesmanager ondersteunen met executive coaching of advies geven in salesmanagement.

Klaar om jouw uitdaging met ons te delen?

Bespreek je wensen met één van onze salescoaches!

Fase 1: Opportunity

Bepaal doelgroep en hulpvraag.

Salescaptain

Haal meer uit jezelf en jouw salesteam

Salesbuitendienst

Groei en realiseer sneller resultaten

Salesbinnendienst

Ontwikkel en lever een bijdrage aan succes

Fase 2: Challenge

Bepaal het echte probleem.

Nieuwe klanten

Werven van potentiēle klanten op een andere manier

Bestaande klanten

Actiever klanten behouden en uitbouwen

Leidinggeven

Duurzaam leidinggeven aan jouw salesteam(s)

Fase 3: Execute

Bepaal welke oplossing je inzet.

Salescoaching

Van praktijk naar vaardigheden en gedrag

Salesprogramma’s

Duurzaam commercieel leiderschap

Salesconsultancy

(Her)inrichten salesproces of salesmanagement

Voor werkgevers

Weving & selectie

De juiste salesprofessionals vinden die aansluiten bij jouw klanten

Executive search

De juiste salescaptains vinden die de opdracht kunnen uitvoeren

Sales Legends methode

Initiutief en authentieke recruitment voor alle salesvacatures

Voor kandidaten

Werkwijze

Wij pushen niet en nemen de tijd. Zo ontstaat de gevoelsmatch

Salestips

Sales is een vak. Blijf op de hoogte van de laatste salestips.

Vacatures

Luister en kijk naar onze salesvacatures die je verder brengen.