Home » Manage je salesteam

Manage je salesteam

Manage je salesteam

De luistercursus “Manage je salesteam” is jouw sleutel tot het ontdekken van de geheimen van effectief leiderschap in de saleswereld. Leer hoe je met de juiste balans van motivatie en inspiratie je team naar ongekende hoogten kunt stuwen. Zet je oortjes in, verdiep je in de kunst van het leiden en transformeer je salesteam in een onstuitbare verkoopmachine.

Leiden in sales is niet alleen het sturen van cijfers, maar het aanwakkeren van passie, potentieel en prestaties.

Het aansturen van je salesteam op passie, potentieel en prestaties is cruciaal omdat passie zorgt voor een intrinsieke motivatie, waardoor elk teamlid met enthousiasme en toewijding werkt. Het herkennen en ontwikkelen van het potentieel zorgt ervoor dat elk individu zijn volledige capaciteiten benut en voortdurend groeit binnen zijn rol. Prestaties meten en waarderen leidt tot een cultuur van verantwoordelijkheid en uitmuntendheid. Door ook te focussen op doelen, krijgt het team een duidelijke richting en zinvolle mijlpalen om naar te streven. Het nastreven van concrete resultaten garandeert dat inspanningen zijn afgestemd op bedrijfssucces.

Luistercursus: Manage je salesteam (30 lessen)

Welkom bij “Manage je salesteam,” waar de reis naar meesterlijk salesleiderschap begint. Hier zul je ontdekken hoe ware leiders hun teams naar ongekende successen leiden met visie, passie en daadkracht. Begrijp de subtiele kunst van het motiveren, het ontsluiten van verborgen potentieel en het aansturen op resultaat. Sta klaar om jezelf te transformeren en je salesteam naar nieuwe horizonten te stuwen. Duik in de essentie van salesmanagement en ontsteek het vuur van uitmuntendheid binnen je team.
;

Les 10: Omgeving van verantwoordelijkhied

Als salesmanager is een van de belangrijkste taken het creëren van een omgeving waarin het team altijd verantwoordelijkheid neemt voor hun acties. Een omgeving van verantwoordelijkheid is er een waarin iedereen verantwoordelijk wordt gehouden voor zijn eigen prestaties en resultaten.

;

Les 18: Voorbeeld geven

Als salesmanager kan je de toon zetten voor succes in jouw team door het gedrag te vertonen dat je van jouw teamleden verwacht. Door jouw team te laten zien dat je in hun succes investeert, kan je hen inspireren en een positieve werkomgeving creëren.

;

Les 21: Zelfsturend team

Om het succes van elk salesteam te verzekeren, is het essentieel om een salesmanager te hebben die in staat is om het zelfmanagement van het team te motiveren en te bevorderen. Zelfmanagement houdt in dat het team verantwoordelijkheid neemt voor hun eigen acties en resultaten, en dit is een gebied waarop de salesmanager zich moet concentreren.

;

Les 27: Samenwerking directie

Als salesmanager is het belangrijk om ervoor te zorgen dat jij en je team effectief en efficiënt samenwerken, terwijl je verantwoording aflegt aan je manager. Dit kan een ontmoedigende taak zijn, maar met de juiste strategieën en hulpmiddelen is het mogelijk om jouw potentieel te maximaliseren en resultaten te leveren waar jouw manager trots op zal zijn. 

Fase 1: Opportunity

Bepaal doelgroep en hulpvraag.

Salesbinnendienst

Ontwikkel en lever een bijdrage aan succes.

Salesbuitendienst

Groei en realiseer sneller resultaten.

Salescaptain

Haal meer uit jezelf en jouw salesteam.

Fase 2: Challenge

Bepaal het echte probleem.

Prospects en klanten

Verbeteren van verkoopvaardigheden.

Mindset en gedrag

Ontwikkelen van eigenschappen en houding.

Leidinggeven

Professioneel leidinggeven aan jou salesteam.

Fase 3: Execute

Bepaal welke oplossing je inzet.

Salescoaching

Van praktijk naar theorie naar praktijk.

Salesconsultancy

(Her)inrichten salesproces en/of salesafdeling.

Salesmanagement

Begeleiden van salesmanagement in de praktijk.

Voor werkgevers

Weving & selectie

De juiste salesprofessionals vinden die aansluiten bij jouw klanten.

Executive search

De juiste salescaptains vinden die de opdracht kunnen uitvoeren

Sales Legends methode

Initiutief en authentieke recruitment voor alle salesvacatures.

Voor kandidaten

Werkwijze

Wij pushen niet en nemen de tijd. Zo ontstaat de gevoelsmatch.

Salestips

Sales is een vak. Blijf op de hoogte van de laatste salestips.

Vacatures

Luister en kijk naar onze salesvacatures die je verder brengen.