Home » Blog » Hoe kan je bezwaren overwinnen als je nieuwe klanten werft?

Hoe kan je bezwaren overwinnen als je nieuwe klanten werft?

okt 2, 2023 | Onderhandelen en sluiten

Het werven van een nieuwe klant kan een uitdaging zijn. Het vereist een combinatie van vaardigheden, ervaring en kennis van de behoeften van de klant. Maar zelfs als al deze elementen in jouw voordeel werken, bestaat nog steeds de mogelijkheid dat je als verkoper op bezwaren stuit. Ze kunnen uit verschillende bronnen voortkomen, variërend van een gebrek aan vertrouwen tot een gebrek aan kennis. Wat de bron ook is, het is belangrijk om te weten hoe je deze kan overwinnen om met succes een nieuwe klant te werven. In deze blogpost kijken we naar de beste manieren om zorgen aan te pakken wanneer je een nieuwe klant aan het werven bent, zodat je je klanten voor je kan winnen en het meeste uit elke wervingsmogelijkheid kunt halen. We onderzoeken hoe we de zorgen van prospects kunnen identificeren, hoe we ons erop kunnen voorbereiden en hoe we effectieve strategieën kunnen bedenken om ze aan te pakken. Aan het einde van de post zou je beter moeten begrijpen hoe je met hun zorgen om moet gaan.

1. Luister en anticipeer op bezwaren

Een van de beste manieren om bezwaren weg te nemen tijdens de acquisitie, is door te luisteren en erop te anticiperen. Wanneer je met leads omgaat, moet je proactief zijn door naar hun zorgen en bezwaren luisteren en deze direct aan te pakken. Door goed te luisteren, kan je de ware motivaties en zorgen ontdekken, in plaats van alleen maar aan te nemen wat ze zouden kunnen zijn. Als je bereid bent om op zorgen van klanten in te gaan, kan je overtuigender zijn tijdens het verkoopgesprek. Bovendien kan je jouw pitch afstemmen op de individuele klantbehoeften en een meer op maat gemaakte ervaring creëren.

2. Toon vertrouwen

Vertrouwen tonen is de sleutel bij de acquisitie. je moet aantonen dat je in staat bent om met hun bezwaren om te gaan, maar toch herkenbaar blijft en openstaat voor hun feedback. Je enthousiasme en zelfvertrouwen moeten in balans zijn met het besef hoe de klant zich voelt. Zorg ervoor dat je laat zien dat je naar hun zorgen luistert en dat je hun zorgen begrijpt. Presenteer oplossingen voor deze zorgen en leg uit hoe je ze kan helpen. Laat jouw klant zien dat je zeker bent van jouw capaciteiten en dat je hen kan helpen hun probleem op te lossen. Dit geeft hen de zekerheid dat je erop kan vertrouwen dat je jouw beloften nakomt.

3. Reageer met relevante oplossingen

Bij het werven van nieuwe klanten is het belangrijk om bereid te zijn om eventuele bezwaren te beantwoorden. Een manier om dit te doen is door te reageren met relevante oplossingen. Voordat je aan een wervingsproces begint, is het verstandig om de behoeften en doelen van de klant te onderzoeken, zodat je kan bepalen welke oplossingen hen het meest aanspreken. Als de klant bijvoorbeeld zijn bezorgdheid uit over de kosten, zou je in staat moeten zijn om dit tegen te gaan met een relevante oplossing die het probleem op een bevredigende manier aanpakt. Als de klant twijfelt over de service, lever dan bewijs dat de kwaliteit ervan aantoont door getuigenissen van andere klanten te delen of een gratis proefversie aan te bieden. Als je relevante oplossingen kan bieden voor eventuele zorgen, bouw je vertrouwen op en vergroot je jouw kansen op succes tijdens acquisitie.

4. Stel open vragen

Een van de beste manieren om zorgen weg te nemen bij klantenwerving, is door open vragen te stellen. Door open vragen te stellen, kan je de behoeften en zorgen beter begrijpen. Het helpt ook om een verstandhouding op te bouwen, omdat het laat zien dat je de tijd neemt om te luisteren en hun perspectief te begrijpen. Open vragen zoals “Wat zijn jouw grootste zorgen over dit product of deze dienst?” of “Wat zou dit product of deze service volgens jou waardevoller voor je maken?” kan waardevolle inzichten opleveren die je kunnen helpen eventuele bezwaren weg te nemen.

5. Follow-up met de klant

Een andere effectieve manier om zorgen weg te nemen, is door ze op te volgen. Dit kan via verschillende kanalen zoals e-mail, telefoon, sms of zelfs een persoonlijk bezoek. Door een follow-up kan je ervoor zorgen dat de klant het product, de diensten en de voordelen die je aanbiedt begrijpt en het geeft hen de mogelijkheid om aanvullende vragen te stellen of feedback te geven. Daarnaast is het belangrijk om contact te houden na de sales om extra ondersteuning te bieden en ervoor te zorgen dat de klant tevreden is met zijn aankoop. Maak eventueel follow-up afspraken met de klanten en zorg dat je deze nakomt. Het opvolgen van prospects is een geweldige manier om vertrouwen en loyaliteit op te bouwen en om klanttevredenheid te garanderen.

Kortom, er zijn veel strategieën die je kan gebruiken om bezwaren weg te nemen. Sommige van deze strategieën omvatten het duidelijk begrijpen van de behoeften van de klant, het begrijpen van de zorgen van de klant en het bespreken van de voordelen van jouw product of dienst. Je kan ook tactieken gebruiken zoals concessies doen, incentives aanbieden en garanties geven. Door deze strategieën, methoden en tools te gebruiken, kan je jouw kansen vergroten om een klant te converteren, klanttevredenheid te garanderen en uiteindelijk je omzet te verhogen.

Meer interessante artikelen

Fase 1: Opportunity

Bepaal doelgroep en hulpvraag.

Salescaptain

Haal meer uit jezelf en jouw salesteam

Salesbuitendienst

Groei en realiseer sneller resultaten

Salesbinnendienst

Ontwikkel en lever een bijdrage aan succes

Fase 2: Challenge

Bepaal het echte probleem.

Nieuwe klanten

Werven van potentiēle klanten op een andere manier

Bestaande klanten

Actiever klanten behouden en uitbouwen

Leidinggeven

Duurzaam leidinggeven aan jouw salesteam(s)

Fase 3: Execute

Bepaal welke oplossing je inzet.

Salescoaching

Van praktijk naar vaardigheden en gedrag

Salesprogramma’s

Duurzaam commercieel leiderschap

Salesconsultancy

(Her)inrichten salesproces of salesmanagement

Voor werkgevers

Weving & selectie

De juiste salesprofessionals vinden die aansluiten bij jouw klanten

Executive search

De juiste salescaptains vinden die de opdracht kunnen uitvoeren

Sales Legends methode

Initiutief en authentieke recruitment voor alle salesvacatures

Voor kandidaten

Werkwijze

Wij pushen niet en nemen de tijd. Zo ontstaat de gevoelsmatch

Salestips

Sales is een vak. Blijf op de hoogte van de laatste salestips.

Vacatures

Luister en kijk naar onze salesvacatures die je verder brengen.