Home » Case: Ratio Electric

Case: Ratio Electric

Ratio Electric

Bij Ratio Electric (40+ medewerkers) bouwen ze met innovatieve oplossingen aan de toekomst. Ze bouwen aan een wereld waarin mensen prettig werken en duurzamer mobiel zijn. Met hun kabels, laders en laad accessoires voor elektrische auto’s, stappen mensen eenvoudig over op schone energie. Met hun shore power producten zorgen we voor comfort op het water. En met hun power solutions dragen ze bij aan prettige en efficiënte werkomgevingen.

Eerste doel: Optimaliseren van 2 salesprocessen

Ratio Electric verkoopt haar producten via groothandels aan installateurs, waarbij een goed doordacht salesproces is ontwikkeld dat zowel het groothandel- als het installateurskanaal omvat. Dit proces benadrukt het belang van een nauwe samenwerking in de driehoek tussen Ratio Electric, de groothandels en de installateurs. Door deze hechte samenwerking worden efficiëntie en klanttevredenheid gemaximaliseerd, wat leidt tot betere service en groei voor alle betrokken partijen. Het strategisch afgestemde salesproces zorgt ervoor dat producten effectief de markt bereiken en voldoen aan de behoeften van de eindgebruikers.

Tweede doel: operational sales excellence

Ratio Electric heeft een operational excellence ontwikkeld voor haar salesprocessen, gericht op het doen van de juiste dingen op het juiste moment. Dit omvat het gebruik van KPI’s om prestaties te meten en te optimaliseren, evenals een gestructureerde bezoek- en belstructuur om klanten efficiënt te bereiken. De regio-indeling zorgt ervoor dat salesactiviteiten doelgericht en effectief zijn, terwijl de HubSpot-structuur helpt bij het beheren van klantinteracties en verkoopkansen. Door deze systematische aanpak wordt de productiviteit verhoogd en wordt er consistent waarde geleverd aan zowel groothandels als installateurs, wat leidt tot duurzame groei en succes.

Vertrouwd door

Derde doel: sales playbook en loyality programma

Ratio Electric heeft een loyaliteitsprogramma ontwikkeld voor haar installateurs, bestaande onder andere uit een spaarprogramma, trainingen, telefonische ondersteuning en marketingmateriaal, met als doel langdurige samenwerkingen te realiseren. Voor haar EV-salesteam heeft Ratio Electric een sales playbook gecreëerd dat richtlijnen biedt voor het toepassen van de juiste technieken, zoals het effectief presenteren van een pitch, behoefteanalyse, onderhandelen en het overwinnen van bezwaren. Dit playbook bevat ook instructies voor het realiseren van samenwerkingen met installateurs en het efficiënt gebruiken van HubSpot. Door deze gecombineerde inspanningen worden niet alleen de verkoopvaardigheden versterkt, maar wordt ook de loyaliteit van installateurs vergroot, wat bijdraagt aan duurzame groei en succes.

Klaar om jouw uitdaging met ons te delen?

Bespreek je wensen met Bas Resink!

Fase 1: Opportunity

Bepaal doelgroep en hulpvraag.

Salesbinnendienst

Ontwikkel en lever een bijdrage aan succes.

Salesbuitendienst

Groei en realiseer sneller resultaten.

Salescaptain

Haal meer uit jezelf en jouw salesteam.

Fase 2: Challenge

Bepaal het echte probleem.

Prospects en klanten

Verbeteren van verkoopvaardigheden.

Mindset en gedrag

Ontwikkelen van eigenschappen en houding.

Leidinggeven

Professioneel leidinggeven aan jou salesteam.

Fase 3: Execute

Bepaal welke oplossing je inzet.

Salescoaching

Van praktijk naar theorie naar praktijk.

Salesconsultancy

(Her)inrichten salesproces en/of salesafdeling.

Salesmanagement

Begeleiden van salesmanagement in de praktijk.

Voor werkgevers

Weving & selectie

De juiste salesprofessionals vinden die aansluiten bij jouw klanten.

Executive search

De juiste salescaptains vinden die de opdracht kunnen uitvoeren

Sales Legends methode

Initiutief en authentieke recruitment voor alle salesvacatures.

Voor kandidaten

Werkwijze

Wij pushen niet en nemen de tijd. Zo ontstaat de gevoelsmatch.

Salestips

Sales is een vak. Blijf op de hoogte van de laatste salestips.

Vacatures

Luister en kijk naar onze salesvacatures die je verder brengen.