Home » Case: PontMeyer

Case: PontMeyer

PontMeyer

PontMeyer is een one-stop-shopping formule, alles voor de bouw onder één dak: hout, plaat en bouwmaterialen. PontMeyer is voor iedereen die bouwt of verbouwt en richt zich op de zakelijke klant, maar ook de particuliere klant kan hier terecht. PontMeyer heeft 48 vestigingen door heel Nederland waarin meer dan 300 verkopers dagelijks hun klanten bedienen.

Eerste doel: PontMeyer Sales DNA

Sales Legends® heeft de opdracht op zich genomen om een fundament te ontwikkelen voor de duurzame ontwikkeling van de salesorganisatie van PontMeyer. De focus van dit programma is het verhogen van de proactiviteit van alle salesmensen en het versterken van de salesmanagement vaardigheden van de vestigingsmanager. Het eerste doel is het ontwikkelen van het PontMeyer Sales DNA. Helder omschreven richtlijnen in het PontMeyer Sales DNA geven  houvast en duidelijkheid voor zowel het management als voor de de gehele commerciële organisatie. Dit hebben wij vastgelegd in het boek “Bouwstenen voor succes”.

Tweede doel: meer pro activiteit

Het tweede doel dat we voor ogen hebben, richt zich op het stimuleren van proactiviteit binnen het team. Hiermee bedoelen we het aansporen van medewerkers om een stap verder te gaan in hun communicatie en klantbenadering. Dit vergt een proactieve houding. Daarnaast is het van groot belang om regelmatig contact te onderhouden met onze bestaande klanten. Dit helpt niet alleen om de relatie te versterken, maar ook om mogelijke nieuwe behoeften of uitdagingen vroegtijdig te identificeren. Tot slot willen moeten de salesteams gemotiveerde worden om ook nieuwe klanten actief te benaderen en hen te informeren over de unieke waarde die onze business hen kan bieden. 

Vertrouwd door

Derde doel: creativiteit bevorderen

Het derde doel is om creativiteit binnen elk vestiging te bevorderen. Voor het bereiken hiervan was het essentieel om initiatieven te ontplooien die in lijn zijn met de algemene doelstellingen van de salesorganisatie. Het is van belang een strategie te hanteren waarbij de verkopers, naast het volgen van vastgestelde richtlijnen, ook persoonlijke verantwoordelijkheid dragen. Dit versterkt hun gevoel van eigenaarschap en moedigt creatieve denkprocessen aan. Ter ondersteuning van dit alles, hebben we succesmeetings georganiseerd op elke vestiging. 

Vierde doel: verhalen vertellen over de bouwenstenen voor succes

Het doel van de interne podcast voor PontMeyer is om de interne organisatie, voornamelijk bestaande uit meer dan 300 verkopers, te motiveren en inspireren. Door middel van boeiende verhalen worden de bouwstenen voor succes belicht en gedeeld. Deze verhalen dienen als bron van inspiratie en motivatie, waardoor de verkopers zich meer betrokken voelen en hun prestaties kunnen verbeteren. De podcast fungeert als een platform om successen te vieren, uitdagingen te bespreken en best practices uit te wisselen.

Fase 1: Opportunity

Bepaal doelgroep en hulpvraag.

Salesbinnendienst

Ontwikkel en lever een bijdrage aan succes.

Salesbuitendienst

Groei en realiseer sneller resultaten.

Salescaptain

Haal meer uit jezelf en jouw salesteam.

Fase 2: Challenge

Bepaal het echte probleem.

Prospects en klanten

Verbeteren van verkoopvaardigheden.

Mindset en gedrag

Ontwikkelen van eigenschappen en houding.

Leidinggeven

Professioneel leidinggeven aan jou salesteam.

Fase 3: Execute

Bepaal welke oplossing je inzet.

Salescoaching

Van praktijk naar theorie naar praktijk.

Salesconsultancy

(Her)inrichten salesproces en/of salesafdeling.

Salesmanagement

Begeleiden van salesmanagement in de praktijk.

Voor werkgevers

Weving & selectie

De juiste salesprofessionals vinden die aansluiten bij jouw klanten.

Executive search

De juiste salescaptains vinden die de opdracht kunnen uitvoeren

Sales Legends methode

Initiutief en authentieke recruitment voor alle salesvacatures.

Voor kandidaten

Werkwijze

Wij pushen niet en nemen de tijd. Zo ontstaat de gevoelsmatch.

Salestips

Sales is een vak. Blijf op de hoogte van de laatste salestips.

Vacatures

Luister en kijk naar onze salesvacatures die je verder brengen.