Home » Case: OCS

Case: OCS

Open Circle Solutions

OCS met 25 medewerkers is een collectief van ontwikkelaars, projectmanagers en consultants met als doel maatwerksoftware van de hoogste kwaliteit te leveren met gebruiksgemak als belangrijkste speerpunt. Waarom gebruiksgemak? Omdat dat ervoor zorgt dat de applicatie maximaal wordt gebruikt en zo bijdraagt aan het bedrijfsresultaat van hun klanten.

Eerste doel: Vernieuwen salesproces

Om klanten te transformeren in enthousiaste ambassadeurs, segmenteert OCs haar dienstverlening in drie heldere treden. De klant begint op de eerste trede met kleine diensten zoals discovery workshops, direct advies, masterclasses, en projectbeheer. Door deze eerste stap te doorlopen, ontstaat de mogelijkheid voor grotere projecten. De tweede trede omvat (door)ontwikkeling of herontwikkeling van applicaties, en de derde trede richt zich op applicatiebeheer. Deze klantreis helpt niet alleen om haar doelen te bereiken, maar ook om een loyale klantenrelaties op te bouwen die gelooft in hun dienstverlening.

Tweede doel: werven accountmanager

Het werven van de juiste accountmanager voor OCS, bestaande die voornamelijk bestaat uit consultants en ontwikkelaars, is essentieel voor het vernieuwde salesproces en cultuur. De accountmanager moet goed kunnen samenwerken en klikken met de experts, zoals consultants en ontwikkelaars, om gezamenlijk projecten in het applicatielandschap succesvol te verkopen en realiseren. Dit vereist niet alleen sterke salesvaardigheden, maar ook een diep begrip van de technische aspecten en de dynamiek binnen het team. Een goed geïntegreerde accountmanager kan bruggen bouwen tussen klanten en het interne team, wat leidt tot succesvolle en duurzame klantrelaties. Berend Post en OCS hebben elkaar snel gevonden.

Vertrouwd door

Derde doel: salesproces implementeren

Het vernieuwde salesproces wordt geïmplementeerd in de dagelijkse praktijk door duidelijke doelen te stellen, waarbij het eindpunt wordt terugvertaald naar wekelijkse actiepunten. Wekelijks overleg zorgt ervoor dat wij met het salesteam op koers blijven  en eventuele obstakels tijdig worden aangepakt. Een belangrijk onderdeel is het uitbouwen van bestaande klantrelaties en het werven van nieuwe klanten, waarbij coaching on the job de vaardigheden van het salesteam voortdurend verbetert. Het inrichten van HubSpot helpt bij het efficiënt beheren van leads en klantinteracties, terwijl een gedetailleerd activiteitenplan ervoor zorgt dat alle salesactiviteiten gestructureerd en doelgericht verlopen. Hierdoor wordt een consistente en effectieve aanpak gewaarborgd, wat leidt tot groei en succes op lange termijn.

Klaar om jouw uitdaging met ons te delen?

Bespreek je wensen met Bas Resink!

Fase 1: Opportunity

Bepaal doelgroep en hulpvraag.

Salesbinnendienst

Ontwikkel en lever een bijdrage aan succes.

Salesbuitendienst

Groei en realiseer sneller resultaten.

Salescaptain

Haal meer uit jezelf en jouw salesteam.

Fase 2: Challenge

Bepaal het echte probleem.

Prospects en klanten

Verbeteren van verkoopvaardigheden.

Mindset en gedrag

Ontwikkelen van eigenschappen en houding.

Leidinggeven

Professioneel leidinggeven aan jou salesteam.

Fase 3: Execute

Bepaal welke oplossing je inzet.

Salescoaching

Van praktijk naar theorie naar praktijk.

Salesconsultancy

(Her)inrichten salesproces en/of salesafdeling.

Salesmanagement

Begeleiden van salesmanagement in de praktijk.

Voor werkgevers

Weving & selectie

De juiste salesprofessionals vinden die aansluiten bij jouw klanten.

Executive search

De juiste salescaptains vinden die de opdracht kunnen uitvoeren

Sales Legends methode

Initiutief en authentieke recruitment voor alle salesvacatures.

Voor kandidaten

Werkwijze

Wij pushen niet en nemen de tijd. Zo ontstaat de gevoelsmatch.

Salestips

Sales is een vak. Blijf op de hoogte van de laatste salestips.

Vacatures

Luister en kijk naar onze salesvacatures die je verder brengen.