Home » Branches » Retail

Retail

Audio en video content is inmiddels niet meer weg te denken uit ons dagelijkse leven. Of je nu in de trein zit, aan het sporten bent of gewoon lekker thuis op de bank ligt, er is altijd wel een podcast te vinden die je kan boeien. Ook in de retail sector worden Audio en video content steeds populairder. Maar waarom is het eigenlijk belangrijk om als retailer een eigen content te maken?

Merkidentiteit versterken

Als retailer is het belangrijk om je merkidentiteit te versterken en jezelf te onderscheiden van de concurrentie. Met eigen audio en video content kun je de stem van je merk laten horen en jezelf presenteren als expert binnen je vakgebied. Dit type content kan bijvoorbeeld gaan over de geschiedenis van je merk, hoe je producten worden gemaakt, hoe je ethisch en duurzaam onderneemt of wat je klanten kunnen verwachten van je winkel. Door een persoonlijke touch toe te voegen aan je podcast creëer je een band met je luisteraars. Zo bouw je aan een loyale gemeenschap die zich betrokken voelt bij je merk. Door consistent te blijven en regelmatig nieuwe afleveringen te publiceren, kun je je merkidentiteit versterken en jezelf onderscheiden van de concurrentie.

Nieuwe klanten aantrekken

Wil je als retailer nieuwe klanten aantrekken? Overweeg dan om Audio en video content in te zetten als marketingtool! Met dit soort content kun je niet alleen je huidige klanten binden en blijven inspireren, maar ook nieuwe klanten aan je merk verbinden. Door interessante en relevante informatie te delen, kun je mensen uitnodigen om je winkel te bezoeken en kennis te maken met je producten en diensten. Zorg ervoor dat de inhoud van je v aansluit bij de wensen en behoeften van je doelgroep en dat je de juiste promotiekanalen gebruikt om je boodschap te verspreiden. 

Betrokkenheid genereren

Als retailer wil je graag dat klanten betrokken zijn bij jouw merk en terugkeren naar je winkel. Door regelmatig audio en video content uit te brengen, kun je je klanten een interactieve en boeiende ervaring bieden. Je kunt bijvoorbeeld interviews houden met belangrijke mensen uit de sector, tips en tricks delen over jouw producten of diensten en klanten uitnodigen om hun ervaringen te delen. Op deze manier creëer je een vertrouwde en ontspannen sfeer waarbij jouw klant zich betrokken voelt. Hierdoor zullen ze sneller de stap zetten om terug te keren naar je winkel en word je top-of-mind bij hun volgende aankoop. Daarnaast kun je de content op verschillende kanalen delen en op deze manier je zichtbaarheid vergroten en extra klanten bereiken. 

Verbinding maken met klanten

Wil je als retailer relaties met je klanten opbouwen? Door het delen van verhalen, nieuws en tips kunnen audio en video content een interactieve en boeiende ervaring bieden voor klanten. Hierdoor kunnen ze zich meer verbonden voelen met het merk en het gevoel hebben dat ze deel uitmaken van een gemeenschap. Naarmate de relatie met klanten sterker wordt, kan het loyaliteit en betrokkenheid stimuleren. Bovendien kun je inzicht krijgen in de voorkeuren van klanten en de klantervaring verbeteren door feedback te vragen en te integreren in jouw content. Dit soort content kunnen ook dienen als middel om nieuwe producten en diensten onder de aandacht te brengen en daardoor de verkoop te stimuleren. 

Klantervaring verbeteren

Wanneer je als retailer op zoek bent naar manieren om de klanttevredenheid te verbeteren, kan het maken van audio en video content uitkomst bieden. Door het delen van waardevolle informatie en interessante verhalen kun je op een laagdrempelige manier de band met jouw klanten versterken. Jouw publiek krijgt de kans om te horen waar jouw bedrijf voor staat en welke kennis en expertise er in huis is. Ook kun je feedback van klanten vragen en hun vragen beantwoorden. Zo krijg je meer inzicht in de behoeften en wensen van jouw doelgroep en kun je hen beter van dienst zijn. Bovendien zorgt het regelmatig delen van podcastafleveringen voor een constante stroom van relevante content die de klantervaring positief beïnvloedt. 

Klantloyaliteit verhogen

Jij wilt als retail ondernemer natuurlijk dat jouw klanten loyaal blijven aan jouw winkel en producten. Door regelmatig interessante content aan te bieden via audio en video, kun jij een sterkere band opbouwen met jouw klanten. Zo blijf je top of mind en zullen ze sneller terugkeren naar jouw winkel voor nieuwe aankopen. Bovendien biedt dit soort content de mogelijkheid om persoonlijke verhalen en ervaringen te delen met jouw klanten, wat de relatie verder kan versterken. En vergeet niet dat wanneer mensen zich verbonden voelen met een merk of bedrijf, ze eerder geneigd zijn om hun aan te bevelen aan anderen. 

Producten onder de aandacht brengen

Als retailer ben je altijd op zoek naar manieren om nieuwe producten en diensten onder de aandacht te brengen bij je klanten. Door audio en video content te maken waarin je de nieuwste producten bespreekt en de voordelen van dit product laat horen of zien, maak je klanten nieuwsgierig en kunnen zij gemakkelijker beslissen of zij dit product willen aanschaffen. Door een sterke relatie op te bouwen met je klanten en hen te voorzien van waardevolle informatie, zorg je ervoor dat zij loyaler worden en sneller terugkomen. Dit kan leiden tot meer verkoop in je winkel en een hogere zichtbaarheid voor jouw merk.

Verkoop stimuleren

Als ondernemer wil je natuurlijk graag je verkopen stimuleren en daar kan audio en video content je bij helpen. Door regelmatig dit soort content te maken, bijvoorbeeld over nieuwe producten, aanbiedingen en acties voor in jouw winkel, kun je klanten enthousiast maken en ze overtuigen om bij jou te komen shoppen. Door het delen van informatie en tips via een podcast, kan je klanten inspireren en hen laten zien wat voor meerwaarde jouw producten of diensten bieden. Zo kan audio en video content dus een cruciale rol spelen in het promoten van je bedrijf en het vergroten van je verkoop. 

Fase 1: Opportunity

Bepaal doelgroep en hulpvraag.

Salesbinnendienst

Ontwikkel en lever een bijdrage aan succes.

Salesbuitendienst

Groei en realiseer sneller resultaten.

Salescaptain

Haal meer uit jezelf en jouw salesteam.

Fase 2: Challenge

Bepaal het echte probleem.

Prospects en klanten

Verbeteren van verkoopvaardigheden.

Mindset en gedrag

Ontwikkelen van eigenschappen en houding.

Leidinggeven

Professioneel leidinggeven aan jou salesteam.

Fase 3: Execute

Bepaal welke oplossing je inzet.

Salescoaching

Van praktijk naar theorie naar praktijk.

Salesconsultancy

(Her)inrichten salesproces en/of salesafdeling.

Salesmanagement

Begeleiden van salesmanagement in de praktijk.

Voor werkgevers

Weving & selectie

De juiste salesprofessionals vinden die aansluiten bij jouw klanten.

Executive search

De juiste salescaptains vinden die de opdracht kunnen uitvoeren

Sales Legends methode

Initiutief en authentieke recruitment voor alle salesvacatures.

Voor kandidaten

Werkwijze

Wij pushen niet en nemen de tijd. Zo ontstaat de gevoelsmatch.

Salestips

Sales is een vak. Blijf op de hoogte van de laatste salestips.

Vacatures

Luister en kijk naar onze salesvacatures die je verder brengen.